Aktueel

Sinterklaasgedicht: Ivo Kramer

Sinterklaas ik vraag u dit:

Ik heet Ivo en ik zit

In groep 3, dicht bij het raam

En ik heb een mooie naam

Maar wat ik wel jammer vind

Is dat hij met ‘n I begint

De letter I is maar een streep

Net een chocoladereep.

Als u mij één letter geeft

Sint ik vraag het heel beleefd

Krijg ik er dan nog één bij

O, dan ben ik heden blij

Omdat ik Ivo Kramer heet

Maakt een K mijn naam compleet

Eerst ‘n I en dan ’n K

Dat ben IK – van chocola!

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe……

In het begin van de vorige eeuw had Sinterklaas nog geen knecht. Later pas kon hij, dankzij de toenemende commercie rond zijn verjaardag, zich knechten veroorloven!

Hij was toen eigenlijk een soort Zzp’er, die alles zelf moest doen. Dat was veel te veel werk voor hem! Geen wonder dat het hem soms teveel werd en hij zijn frustratie moest afreageren. De ouders vonden dat wel OK, want ouderwets opvoeden was toen ook al moeilijk!

De tenoren in een koor worden wel eens arrogantie verweten vanwege hun toonaangevende rol! De andere koorleden weten echter niet hoezeer de tenoren zich moeten inspannen om de hoge tonen te halen. De bassen hebben het veel gemakkelijker, beetje brommen en zoemen! Jammer genoeg gaat het soms mis met de tenoren! En.. dan gaat het publiek nog lachen ook! Het is afzien als tenor!!

Donderdag avond is het plezierig, want dan hebben we kooravond! Vrijdag is voor veel mensen erg plezierig, want dan is het weekend!! It’s friday then Saturday..!!

Bertie is een dirigent, die met dynamiek, zang en fysieke bewegingen het koor inspireert! De beroemde dirigent Leonard Bernstein dirigeert soms alleen met gezichtsuitdrukkingen! Ik heb liever Bertie, dat is toch prettiger!!

Dankzij Karel’s deskundigheid zal ons dit niet gebeuren tijdens het aanstaande voorjaarsconcert 18 april 2020!!

https://nos.nl/artikel/2034958-chinees-koor-zakt-door-het-podium.html

Zet alvast in de agenda:

We zijn weer van start!

18 april 2020 Voorjaarsconcert De Poldermodellen

 

 

 

 

Rabobank Clubkas Campagne pakt uit

Lees meer onder de knop Sponsors

Nu ook te bekijken: 2 filmpjes van Concert LEEF!

Kijk onder de knop Optredens

Concert van De Poldermodellen: ‘LEEF!’

Met het jaarlijkse voorjaarsconcert op 13 april jl. zette het gemengde koor De Poldermodellen een vol Theater 4en1 in Breukelen levendig op zijn kop.

Het programma bestond uit liedjes rond het thema ‘Leef’.  Het koor zong in verschillende samenstellingen – het volledige koor, een klein koor en diverse solo’s –  een uiteenlopend repertoire van klassiek tot pop, van swing tot stemmig. Er waren nummers te horen als Fields of Gold, Why, Slavenkoor van Nabuco, Healing Light, Our House en You’ve got a friend in me. Samen met het koor zong de zaal voluit mee met Leef (Hazes) en een medley van Abba.

De instrumentele omlijsting werd verzorgd door piano, fluit, klarinet en slagwerk. Zo creëerden de Poldermodellen een muzikaal programma  vol enthousiasme en plezier. Dit tot grote tevredenheid van het publiek. Het volgende concert staat gepland op 18 april 2020.

Wat vond u van ons concert? Laat een berichtje achter in ons gastenboek!

Meer foto’s en het programmaboekje vind je onder de knop “Optredens”

— — — — — — —

Print Friendly, PDF & Email

Projectkoor uit Loenen aan de Vecht