OORSPRONG

In 1996 startte het Cursusproject Loenen a/d Vecht een zangcursus onder leiding van Martha Roelofs. Later werd er ook een zangclub opgericht vanuit een cursusproject in Breukelen. Samen vormden deze twee koren in 2000 “De Poldermodellen”. In 2006 vierde het koor haar 10-jarig bestaan met een feest in ‘t Web in Loenen aan de Vecht en een concert met Paul van Vliet.

In 2007 moest gekozen worden voor een nieuwe weg: Door verhuizing van Martha stond het koor voor de opgave een nieuwe dirigent te vinden en de organisatie van het koor vorm te geven.

Na een uitgebreide keuzeprocedure  werd Bertie van Sevenbergen  de nieuwe dirigent/koorleider van de Poldermodellen. Zij viel op door haar stem en manier van werken.

Een kleine groep koorleden heeft het koor opnieuw vormgegeven door het samenstellen van commissies voor de muziekkeuze, uitvoeringen en communicatie. Op 24 januari 2008 vond de oprichtingsvergadering plaats en daarna, onder het voorzitterschap van Ton Boomsma, de eerste ledenvergadering van vereniging “Projectkoor De Poldermodellen”.

Projectkoor De  Poldermodellen

De Poldermodellen is in haar bestaan altijd een heel actief levendig koor gebleven. Het koor telt door de jaren heen gemiddeld ruim 60 leden niet alleen uit Loenen aan de  Vecht maar ook uit omliggende dorpen als  Breukelen, Vreeland, Loenersloot, Maarssen en Kockengen. Er is weinig verloop en wij kunnen jaarlijks nieuwe leden verwelkomen. Het koor bestaat nu uit 23 alten, 10 bassen, 20 sopranen, 9 tenoren. Wij repeteren zo’n 26 avonden per seizoen: vanaf september tot een groot afsluitend optreden in april met jaarlijks ruim 200 bezoekers.

Onze concerten hebben al jaren een enthousiast publiek door sfeer, klank en telkens vernieuwing in het repertoire. Het repertoire omvat een muzikale mix van “prachtig klassiek tot melodieuze pop; van fijne luisterliedjes tot ritmische songs”. Het koor staat onder leiding van Bertie van Sevenbergen, met begeleiding van onze inmiddels vaste pianist Marie-José Keyzers tijdens onze optredens.

Naar het oordeel van het publiek groeien wij jaar na jaar in kwaliteit. Wij houden dus vast aan ons motto:

“Samen muziek maken geeft plezier en ontspanning”

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Projectkoor uit Loenen aan de Vecht