Archief AKTUEEL

Donderdag 14 september gaan we weer van start

Seizoen 2023-2024 : De bladmuziek staat klaar. De MP3jes ook.

Je kunt beginnen met oefenen!

De fotoalbums op de website zijn weer bijgewerkt (ze doen het weer). Voor als je alvast in de stemming wilt komen….

En de RABO-clubactie begint binnenkort. Vanaf 4 september kun je, als RABO lid, je stem uitbrengen voor een mooie financiële bijdrage voor onze vereniging.

********************************************

Een mooie avond, ons voorjaarsconcert van 15 april 2023, met het thema “Liefde”. 

Via deze link kun je de foto’s van fotograaf Maarten Vervoorn bekijken. Klik op de foto: 

Kerstconcert 15 december 2022

Ondanks de snijdende kou waren er zo’n 60 mensen, familieleden, oud-leden en bekenden, naar ’t Web gekomen om het mini-Kerstconcert van de Poldermodellen bij te wonen.

Het koor was voor deze gelegenheid in stemmige kerstkleding en allen droegen naast de bekende koeien-sjaal ook nog de speciaal voor deze gelegenheid gemaakte Kerstmutsen.

Het repertoire was zowel klassieke kerstsongs alswel een mee-zing repertoire. Vele bezoekers werden door de enthousiaste koorleden uitgedaagd mee te zingen wat sommigen ook uit volle borst deden.

Na ruim een uur gezongen te hebben werd het koor bedankt middels een warm applaus. Na afloop werd er op de na-zit nog volop nagepraat over deze mooie avond.

(De Kerstmutsen zijn tot stand gekomen door de vaardige co-productie van Nieneke en Carolien)

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Kerstsamenzang in de open lucht.
Om het eerste gedeelte van seizoen 2022-2023 met een feestelijk tintje af te sluiten, geeft projectkoor “De Poldermodellen” op donderdagavond 15 december vanaf 20:30 uur een klein concert voor het Cultureel Centrum ’t Web.
Zoals in het voorjaar het seizoen van 2021 – 2022 feestelijk in de buitenlucht werd afgesloten, zal het koor nu een Kerstsamenzang ten gehore brengen, waarbij iedereen van harte welkom is. Het repertoire zal bestaan uit bekende en misschien minder bekende
kerstliederen, maar we hopen dat het publiek uit volle borst zal meezingen.
Dit vindt plaats op het plein voor de ingang van Cultureel Centrum ’t Web, met na afloop de mogelijkheid om een glas glühwein of een non-alcoholisch drankje te nuttigen.
Indien de weergoden ons niet gunstig gezind zijn en ons op regen, sneeuw of hagel trakteren, zal de Kerstsamenzang in ’t Web plaatsvinden.

En ondertussen zijn wij ook nog druk aan het repeteren voor het voorjaarsconcert op 15 april 2023.

_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

Een geweldige bijdrage van de Rabo Club Support actie!

De Poldermodellen danken de Rabobank en al diegenen die gestemd hebben.

2_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

15 september a.s. starten we weer!

Na twee jaar geen jaarconcert hebben kunnen geven door alle corona-maatregelen, starten de Poldermodellen op donderdagavond 15 september a.s. hun 15 e seizoen met het instuderen van hun nieuwe programma met als thema “Liefde”. Het zal een gemengd repertoire worden met zowel Nederlandstalige nummers als ook Engelse, Franse en Spaanse nummers. Het geheel in een mix van licht klassiek, jazz, pop en hedendaagse muziek. De uitvoering van ons komend voorjaarsconcert is gepland op zaterdag 15 april 2023.


Meedoen met de Poldermodellen? Je bent van harte welkom om bij ons te komen zingen, maar natuurlijk kan je ook alleen naar ons komen luisteren. Deelname aan ons koor betekent plezier in zingen en leuke onderlinge contacten. Daarnaast is er ook steeds weer de
uitdaging om stukken te leren, te repeteren en een mooie uitvoeringen neer te zetten. Kortom een fijne combinatie van ontspanning en inspanning. Al wat je nodig hebt, is interesse voor muziek en een stem (sopraan, alt, tenor of bas). Voorzingen, daar doen wij niet aan. Enthousiast geworden? Lees meer over ons op deze website en neem dan contact op via email:  depoldermodellen@gmail.com of kom eens langs bij één van onze wekelijkse donderdagavond-repetities.

Foto M. Vervoorn

Buitenoptreden De Poldermodellen: koud en warm tegelijk!

Op 28 april jl. gaven we een buitenoptreden bij ’t Web ter afsluiting van het seizoen. Eindelijk, na twee 2 jaar dan weer wel repeteren en dan weer niet èn geen optredens kunnen geven.

Deze donderdag – het was best heel fris- kwamen er zo veel mensen luisteren naar hoe we als koor met ons optreden weer een leuke (ouderwetse) sfeer konden creëren. We zongen een klein repertoire met nummers als California Dreamin, Lemon Tree, Foto van Vroeger, Bella Ciao en zo meer. Het ging ons best wel weer goed af en het publiek applaudisseerde enthousiast na elk nummer. Kortom het was top om weer zo’n avond met elkaar te hebben met na afloop een gezellige borrel.

Onderstaand filmpje geeft een leuke indruk van de avond.

Aan het fijne publiek: heel erg bedankt dat jullie er bij waren en dat jullie zo gul hebben gedoneerd. Als koor zijn we weer extra gemotiveerd voor het nieuwe seizoen dat half september dit jaar start. Er hebben zich alweer nieuwe leden aangemeld en voor wie ook met ons wil meezingen, meld je aan,  je bent van harte welkom!

Volg ons op www.depoldermodellen.nl of op Facebook

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

BUITENCONCERT op donderdag 28 april

Ons vaste voorjaarsconcert kon helaas vanwege de Coronamaatregelen niet doorgaan. We willen ons seizoen wel muzikaal en feestelijk afsluiten.
Op donderdagavond 28 april a.s. geven wij om 20.30 uur op het pleintje vóór het Cultureel Centrum ’t Web een klein concert. Iedereen is van harte welkom.
Roy Heesakkers, onze vrolijke beheerder van ’t Web, schenkt met plezier een drankje. Mocht het onverhoopt gaan regenen, dan verplaatsen we naar binnen. Zegt het voort…


_+_+_+_+_+-+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

Stem voor de Poldermodellen. Het kan nog t/m 27 september!!

Rabo Club Support

De laatste repetitie van najaarsproject 2021:

In 2022 hopelijk weer op volle kracht verder.

Fijne feestdagen en een goed en gezond nieuwjaar.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Uitslag Rabo Clubsupport 2021 is bekend:

Begin november ontvingen wij goed nieuws van de Rabobank:

Bedankt voor jullie deelname aan Rabo ClubSupport!

Leden van Rabobank Gooi en Vechtstreek hebben tijdens de stemperiode bepaald welke financiële bijdrage de deelnemende clubs en verenigingen ontvangen.
Projectkoor De Poldermodellen ontvangt een bedrag van € 672,57

Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee.

Wil je meer weten over de uitslag. Kijk dan naar het volgende filmpje: Uitslag Rabo Clubsupport 2021

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

De Gemeente Stichtse Vecht biedt steun aan De Poldermodellen

Aug. 2021  Wij zijn de Gemeente Stichtse Vecht zeer dankbaar dat zij ons verzoek voor een eenmalige subsidie van € 1.400,- heeft gehonoreerd. Een extra stimulans voor het koor om de corona-dip te overwinnen. 

In haar ruim 20 jaar bestaan is het de Poldermodellen altijd gelukt haar eigen broek op te houden met een gezonde financiële huishouding. Corona maakte daar helaas een eind aan; trouwe leden die het niet meer aandurfden en hun lidmaatschap opzegden, het cancelen van projecten en concerten. Daartegenover stonden het doorlopen van vaste kosten. Koorleden sprongen bij maar dat kon niet verhinderen dat de bodem van onze reserves in zicht kwam.  Met onze seizoensstart op 16 september 2021 gaan we nu weer richting de toekomst met zangplezier voor iedereen. 

 

24-02-2021

Voor het derde jaar op rij hebben De Poldermodellen een mooi bedrag ontvangen, dankzij het initiatief van de Rabobank: Rabo Club support. Afgelopen november ontvingen wij een bedrag van maar liefst 776, 75 euro .

Dank aan de Rabobank èn aan allen die gestemd hebben of ervoor gezorgd hebben dat anderen op ons stemden!

—————————————————————————-

Rabo campagne pakt voor het 2e jaar goed uit voor de Poldermodellen.

Dankzij de Rabobank en haar jaarlijkse Clubkas Campagne 2019 ontvingen De Poldermodellen op 15 april j.l. een cheque ter waarde van € 790,31! Een prachtig bedrag waar we erg blij mee zijn. We gaan het besteden aan kooreducatie; dat was immers het doel.

Naast de Rabobank vooral ook hartelijk dank aan diegenen (leden van de Rabobank) die in deze campagne op ons koor hebben gestemd.

Voor meer informatie  over de Rabo Clubkas Campagne zie: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/gooi-en-vechtstreek/sponsoring/

_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

9 november 2021

Uitslag Rabo Clubsupport is bekend:

Begin deze week ontvingen wij goed nieuws van de Rabobank:

Bedankt voor jullie deelname aan Rabo ClubSupport!

Leden van Rabobank Gooi en Vechtstreek hebben tijdens de stemperiode bepaald welke financiële bijdrage de deelnemende clubs en verenigingen ontvangen.
Projectkoor De Poldermodellen ontvangt een bedrag van € 672,57

Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee.

Wil je meer weten over de uitslag. Kijk dan naar het volgende filmpje:

Uitslag Rabo Clubsupport 2021

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

We gaan weer zingen!!

Na lange tijd mogen we weer ècht samen zingen. De repetities starten op donderdag 16 september in ’t Web in Loenen aan de Vecht. Uiteraard coronaproof. 

We hebben  ruimte voor nieuwe leden. 
KOM ERBIJ en zing mee!

Wil je graag zingen bij en met ons gezellige koor, neem dan contact op via email: depoldermodellen@gmail.com.  We vertellen je graag meer over ons koor. Vanwege de Corona-maatregelen graag eerst aanmelden via het mailadres. 

*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*

Augustus 2021: De Poldermodellen ontvingen een mooie bijdrage van de gemeente Stichtse Vecht. Lees hier meer.

_________________________________________________________________

Tot ziens, hopelijk in september weer een nieuwe start!

_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

Wat kun je doen als je niet mag zingen?

Een heel bijzondere uitvoering van de 5de symfonie van Beethoven (met dank aan Sandra):

Ons voorjaars-ZOOM-project zit er weer op.

Hopelijk in september een nieuwe start.

Tot dan!

6 februari

Er worden hele leuke dingen gemaakt in Coronatijd

14 januari 2021

Start van het voorjaarsproject 2021: We maken er een mooi jaar van!

Anders dan anders: repeteren via ZOOM

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

17 december 2020

Zoom -repetitie Kerst met de Poldermodellen.

Hele gezellige feestdagen en tot ziens in 2021

3 december 2020:

De Zoom repetitie is prima gelukt en was gezellig. Veel Poldermodellen zingen enthousiast mee. De week weer repetitie via ZOOM.

Voor daarna: een fijne Sinterklaas voor iedereen.

26-11-2020: Deze donderdagavond de eerste volledig online ZOOM-repetitie voor de Poldermodellen:

How To Secure Your Zoom Meeting - YouTube

Alleen voor leden

Voorjaarsconcert 18 april 2020 geannuleerd

Ons Sing sing sing-concert kan helaas niet doorgaan. Maar er is gelukkig nog genoeg te genieten. Bijvoorbeeld dit stuk uit het concert in april 2017: Zigeunerleben van Schumann.

Meer?? Kijk op het YouTube kanaal van De Poldermodellen.

–*–*–*–*–*

Concert geannuleerd:
Helaas maar we gaan het 18 april a.s. niet redden. Door het verspreidingsrisico van het Coronavirus en de gezondheidsrisico’s voor de leden van het koor hebben we de repetities m.i.v. 12 maart jl. stilgelegd. We gaan voorlopig uit van een periode van 3 weken maar we weten geen van allen zeker of we daarna weer kunnen repeteren. En dan nog is de periode voor het goed instuderen van het repertoire te kort.
We hopen dit jaar nog op te treden maar hebben nog geen idee wanneer. Zodra een nieuwe datum bekend is, laten we dit uiteraard weten!

Wilt u hierover persoonlijk per mail geïnformeerd worden, schrijft u zich daarvoor in via info@depoldermodellen.nl.
Kijk ook eens op de website www.depoldermodellen.nl  

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is snoopy-sing.jpg

Fijne feestdagen en voorspoedig nieuwjaar (december 2019)

Beste koorleden,

We zien elkaar pas weer in het nieuwe jaar op donderdag 16 januari 2020! Voor die tijd hebben we nog een gezellige periode rond de Kerst feestdagen en het inluiden van het nieuwe jaar!

Daarom wensen we jullie allen nu alvast ook namens het bestuur mooie feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar met goede gezondheid, veel gelukkige momenten en … veel muzikaal plezier met het koor!!

Carolien en Leo

 Ter onderstreping van onze wensen vind je hieronder een heerlijk sentimenteel en toch welgemeende Kerstgroet!


Ook deze Frank Sinatra – “The Christmas Song” is een stemmige wens met mooie illustraties erbij!

Sandra vond een erg leuke vertaling van “Hit the Road Jack” (door Ans Bouter, die veel songs heeft vertaald). Ook is hieronder een ensemble te vinden die het liedje levensecht uitvoert!

Donder op man

Donder op man
En laat ik je nooit meer zien, meer zien, meer zien, meer zien
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien
Had je wat?
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien, meer zien, meer zien, meer zien
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien

Oh doe nou niet, doe nou niet, doe nou niet rot
Want ik hou van jou, maak me niet kapot
Oké – je krijgt je zin
Ik pak wel gauw mijn koffers in
(Ziezo)

Donder op man
En laat ik je nooit meer zien, meer zien, meer zien, meer zien
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien
Had je wat?
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien, meer zien, meer zien, meer zien
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien
Ach, luister nou toch schatje, doe eens even normaal
Als ik het eind van de maand maar haal
Je doet maar je best, maar dan wel zonder mij
Zonder geld op zak, ben je geen partij
Nou oké – je krijgt je zin
Ik pak wel gauw mijn koffers in
(Ziezo)

Donder op man
En laat ik je nooit meer zien, meer zien, meer zien, meer zien
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien
Had je wat?
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien, meer zien, meer zien, meer zien
Donder op man
En laat ik je nooit meer zien
Je maakt een geintje
Laat ik je nooit meer zien
Weet je wel je me aandoet
Laat ik je nooit meer zien
Luister nou nog eens even
Laat ik je nooit meer zien
Ik dacht dat we een afspraak hadden
Laat ik je nooit meer zien
Wil je me soms zien huilen
Laat ik je nooit meer zien
Dat doe je me niet aan
Laat ik je nooit meer zien
Nou het is niet eerlijk
Laat ik je nooit meer zien


Sandra vond een erg leuke vertaling van “Hit the Road Jack” (door Ans Bouter, die veel songs heeft vertaald). Ook is hieronder een ensemble te vinden die het liedje levensecht uitvoert!

Sinterklaasgedicht: Ivo Kramer

Sinterklaas ik vraag u dit:

Ik heet Ivo en ik zit

In groep 3, dicht bij het raam

En ik heb een mooie naam

Maar wat ik wel jammer vind

Is dat hij met ‘n I begint

De letter I is maar een streep

Net een chocoladereep.

Als u mij één letter geeft

Sint ik vraag het heel beleefd

Krijg ik er dan nog één bij

O, dan ben ik heden blij

Omdat ik Ivo Kramer heet

Maakt een K mijn naam compleet

Eerst ‘n I en dan ’n K

Dat ben IK – van chocola!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is chocoletter-i-1-1024x683.jpg

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe……

In het begin van de vorige eeuw had Sinterklaas nog geen knecht. Later pas kon hij, dankzij de toenemende commercie rond zijn verjaardag, zich knechten veroorloven!

Hij was toen eigenlijk een soort Zzp’er, die alles zelf moest doen. Dat was veel te veel werk voor hem! Geen wonder dat het hem soms teveel werd en hij zijn frustratie moest afreageren. De ouders vonden dat wel OK, want ouderwets opvoeden was toen ook al moeilijk!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Sinterklaas-die-goed-heilig-man.jpeg

De tenoren in een koor worden wel eens arrogantie verweten vanwege hun toonaangevende rol! De andere koorleden weten echter niet hoezeer de tenoren zich moeten inspannen om de hoge tonen te halen. De bassen hebben het veel gemakkelijker, beetje brommen en zoemen! Jammer genoeg gaat het soms mis met de tenoren! En.. dan gaat het publiek nog lachen ook! Het is afzien als tenor!!

Donderdag avond is het plezierig, want dan hebben we kooravond! Vrijdag is voor veel mensen erg plezierig, want dan is het weekend!! It’s friday then Saturday..!!
https://www.youtube.com/watch?v=4z95SAFud7w

Bertie is een dirigent, die met dynamiek, zang en fysieke bewegingen het koor inspireert! De beroemde dirigent Leonard Bernstein dirigeert soms alleen met gezichtsuitdrukkingen! Ik heb liever Bertie, dat is toch prettiger!!

https://www.youtube.com/watch?v=kke4SyaP25c
Dankzij Karel’s deskundigheid zal ons dit niet gebeuren tijdens het aanstaande voorjaarsconcert 18 april 2020!!
https://nos.nl/artikel/2034958-chinees-koor-zakt-door-het-podium.html

Zet alvast in de agenda:

We zijn weer van start!

18 april 2020 Voorjaarsconcert De Poldermodellen

Rabobank Clubkas Campagne pakt uit

Lees meer onder de knop Sponsors

Nu ook te bekijken: 2 filmpjes van Concert LEEF!

Kijk onder de knop Optredens

Concert van De Poldermodellen: ‘LEEF!’

Met het jaarlijkse voorjaarsconcert op 13 april jl. zette het gemengde koor De Poldermodellen een vol Theater 4en1 in Breukelen levendig op zijn kop.

Het programma bestond uit liedjes rond het thema ‘Leef’.  Het koor zong in verschillende samenstellingen – het volledige koor, een klein koor en diverse solo’s –  een uiteenlopend repertoire van klassiek tot pop, van swing tot stemmig. Er waren nummers te horen als Fields of Gold, Why, Slavenkoor van Nabuco, Healing Light, Our House en You’ve got a friend in me. Samen met het koor zong de zaal voluit mee met Leef (Hazes) en een medley van Abba.

De instrumentele omlijsting werd verzorgd door piano, fluit, klarinet en slagwerk. Zo creëerden de Poldermodellen een muzikaal programma  vol enthousiasme en plezier. Dit tot grote tevredenheid van het publiek. Het volgende concert staat gepland op 18 april 2020.

Wat vond u van ons concert? Laat een berichtje achter in ons gastenboek!

Meer foto’s en het programmaboekje vind je onder de knop “Optredens”

— — — — — — —

Print Friendly, PDF & Email

Projectkoor uit Loenen aan de Vecht